Înapoi la Blog

Decoraţiunile cu licheni stabilizaţi, un colţ de natură la tine în casă

Bună, eu sunt Delia,

Voi împărtăşi cu voi cum am realizat că lichenii stabilizaţi pot fi decorul pefect, un mic colţ de natură chiar la noi în casă.

Auzisem de ceva timp din tot felul de reclame online despre anumite decoraţiuni cu  licheni stabilizați și, deși mi s-a părut o idee foarte bună, niciodată nu am crezut că un astfel de artificiu prezent în casă m-ar putea salva din a-mi pierde mințile.

Totul a început anul trecut când întreaga țară a intrat în carantină totală, iar panica jongla cu mințile noastre. Circulația era restricțonată, nu puteam să ieșim decât cu declarație și doar dacă aveam scopuri bine-definite. Cu toții știm lucrurile acestea și, totodată, cu toții știm cât de dificil a fost pentru cei care locuiau în orașe aglomerate sau mai rău, la bloc.
Serviciul s-a mutat în sufragerie, online, așa că întreaga mea activitate se desfășura între patru petreți de dimineața până seara. După o lună în care luam contact cu lumea de afară doar o dată pe săptămână, adică atunci când făceam cumpărături, mi-am dat seama că nu mai pot să trăiesc așa. Tânjeam după casa părinților mei de la țară, după curtea mare și spațioasă care abunda de iarbă verde, după parcurile pline de flori frumoase, după tot ceea ce însemna aer liber și natură. Am încercat cu tot felul de bețioșoare parfumate, spray-uri de cameră care să aducă acel plus de prosperitate, însă nimic nu funcționa.

Când ne aflam cam pe la jumătatea celei de-a doua luni de carantină, am dat întâmplător, atunci când faceam cumpărăturile periodice, peste câteva decoruri din licheni stabilizați. I-am văzut ca pe o salvare! Datorită lor am reușit să aduc natura mult dorită chiar la mine în casă!

Am început să mă interesez mai mult despre aceste plante, deosebit de frumoase, care pot fi plasate oriunde dorești și pe o suprafață aleasă în funcție de spațiu sau de viziunea fiecăruia. Lichenii stabilizați sunt plante naturale, care sunt crescute în condiții speciale pentru decorațiunile interioare, conservate apoi după câteva reguli stricte atunci când ajung la maturitate.

Dintre cele mai speciale decoruri cu licheni pe care le-am achiziționat, a fost Tabloul cu licheni Trifoi Green, din două motive. O dată pentru că verdele deschis îmi împlinea dorința de a da locuinței mele un plus de culoare desprinsă din cadrul natural, iar pe de altă parte, forma de trifoi mi-a dat acel sentiment pozitivist, de speranță și putere. Natura și semnul norocului s-au întrunit în sufrageria mea.

Pentru că nu am putut să mă mai abțin din a-mi orna casa cu licheni stabilizați, pentru dormitor am ales ceva care să-mi inducă o stare de calm, de confort deplin și care să conțină acea notă artistică specifică tablourilor veridice. Am considerat că sinestezia poate fi realizată printr-un singur element: Lavanda. Finețe, culoare, artă, frumusețe, toate cuprinse într-un singur tablou: Decorațiune licheni Lavander. Uneori, după ce încheiam o zi grea de muncă, aveam impresia că pot simți mirosul de lavandă doar privind minunăția din perete! Ce poate fi mai minunat?

Am continuat să-mi achiziționez astfel de decoruri, îmi doream ceva inclusiv pentru baie, pentru că este tot o cameră în care relaxarea trebuie să fie pe locul întâi. Și ce poate fi mai potrivit decât un tablou cu licheni stabilizați pe fond albastru, care să te facă să simți că ești la malul mării în timpul fiecărui duș revigorant.

Blue Mistery a fost tabloul pe care l-am ales pentru baie. Apa este un cadru încărcat de mister în general, doar că trebuie să ne amintim de fiecare dată acest lucru pentru a nu pierde esența și ocazia de a fi transpus într-un moment de poveste. Tabloul este pe fond albastru și dă senzația de profunzime, de adâncime, de relaxare totală, ca și cum ai avea propriul tău ocean la tine în cadă!

Ei bine, după ce am ales pentru fiecare cameră câte ceva, venise momentul să-mi decorez și biroul la care lucram. Trifoiul verde din spatele meu semăna cu iarba proaspătă din curtea de la țară, iar pentru a aduce și florile din parc în aceeași încăpere, am ales Pomul 3D din licheni Big Colors. După cum v-ați dat seama din denumire, este o decorațiune formată din licheni sub formă de floricele mici, de diferite culori care dă viață, în adevăratul sens al cuvântului, camerei tale. Să nu mai spun că starea de bine a crescut semnificativ. La fel și pofta de muncă! Pomișorul este așazat într-o glastră mică, este foarte ușor de mutat și nu ocupă mult spațiu. Mai mult decât atât, nici nu are nevoie de întreținere!

Ei bine, nu rata ocazia de a face acest pas important! Dacă natura este parte din viața ta, atunci adu-o mai aproape într-un mod foarte simplu, ieftin și creativ! Ca să nu mai spun că este o idee minunată de cadou, nu vei da niciodată greși dacă vei alege așa ceva!

Distribuie aceasta postare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înapoi la Blog
Ai o intrebare?