Înapoi la Blog
flori primavara

Care sunt cele mai frumoase 5 flori de primăvară

Primăvara este anotimpul renașterii, atunci când natura se reîntregește și conturează imaginea unui tablou al începutului, peisaj din care nu ar putea vreodată să lipsească faimoasele flori de primăvară. Florile care sunt caracteristice acestei perioade sunt minunate, cuceritoare, nu doar prin textura lor, ci și prin parfumul pe care-l emană, inconfundabil cu cel al florilor din altă perioadă a anului.

Probabil una dintre cele mai grele decizii este aceea de a selecta cele mai frumoase flori ale primăverii, pentru că toate au propriul farmec și sunt alese după preferințele doamnelor și domnișoarelor.

Totuși, dacă nu știți ce plante să vă alegeți pentru decorarea curții, a balconului sau poate pentru a le face cadou unui persoane dragi, iată care sunt cele mai frumoase 5 flori de primăvară:

1. Laleaua

Fără niciun dubiu, laleaua este piesa de rezistență a florilor de primăvară! Este o plantă care are capacitatea de a se înmulți, așadar, de la an la an vă puteți bucura de cât mai multe exemplare!

Este aleasă în special pentru gama largă de culori pe care le are, dar și pentru parfumul intens pe care îl emană în jurul său. De altfel, este o plantă care rezistă foarte bine inclusiv în vază, motiv pentru care vă puteți bucura de frumusețea și mirosul ei intens inclusiv în propria casă!

Iar ca bonus, buchetele de lalele sunt superbe, tocmai pentru că îmbină culori variate și vii, care nu pot decât să trezească emoții pozitive!

2. Anemonele

Anemonele fac parte, fără dar și poate, dintre cele mai frumoase flori ale primăverii! Acestea au petalele asemănătoare cu cele ale macului, însă pot avea diverse culori, care mai de care mai atractive.

Anemonele pot crește fie spontan, fie cultivată ca plantă decorativă, având în vedere aspectul inedit marcat de o largă deschidere a petalelor, textura lor catifelată și mijlocul închis la culoare. Fiind însă mai sensibile, se recomandă ca turbeculii să fie scoși din pământ pe timpul iernilor geroase și să fie replantați la începutul primăverii, atunci când vremea se îndreaptă.

 

3. Bujorii

Bujorii sunt unele dintre cele mai frumoase flori de pământ, care înfloresc primăvara și simbolizează în primul rând feminitatea. Aceștia provin din Asia, fiind așadar o floare orientală, care posedă și proprietăți terapeutice. În China, bujorii sunt un simbol al belșugurilor și al onorurilor. Încă din secolul trecut, aceasta este floarea națională a chinezilor.

Pe lângă culoare și miros, bujorii reprezintă un decor minunat datorită faptului că sunt flori masive, care dezvoltă flori duble și au straturi multiple, ceea ce le diferențiază de majoritatea florilor de primăvară.

 

4. Narcisele

Deși uneori încep să înflorească încă din februarie, narcisele sunt specifice în general primăverii, făcând parte dintre cele mai frumoase flori ale perioadei. Acestea pot fi plantate atât în grădină, cât și în ghiveci.

În privința simbolisticii, această floare poate avea mai multe semnificații. Este planta națională a Scoției și a regatului Wales, însă în Egipt și în Franța simbolizează ghinionul și moartea, motiv pentru care este deseori folosită în ritualurile funerare.

Trecând peste părțile mai puțin pozitive, narcisele sunt adevărate minunății ale naturii, care încântă prin aspectul lor, culorile vii care conferă energie, dar și prin miresmele încântătoare.

 

5. Kalanchoe

Kalanchoe este o plantă originară din Madagascar, preferată pentru aspectul ei deosebit, cu floricele mici, în formă de steluțe care pot avea diferite culori. Frunzele ei sunt foarte cărnoase și suculente, dând impresia de „plin”, de aceea această floare este preferată mai mult în ghiveci, întrucât poate crea un decor mai bogat.

Florile durează în jur de două luni, lăsând apoi locul unei noi serii de boboci să înflorească. Fiind o plantă mai pretențioasă, se recomandă ca vârful lăstarilor să fie tăiate după fiecare înflorire, iar planta să fie lăsată la umbră timp de o lună.

De obicei Kalanchoe este aleasă pentru starea pozitivă de spirit pe care o oferă persoanelor care o au în preajmă.

Așadar, acestea sunt unele dintre cele mai frumoase flori ale primăverii, alese dintr-o multitudine de alte plante la fel de minunate, specifice anotimpului renașterii totale.

Având în vedere că prezența lor în casa sau în grădina personală vine cu un triplu beneficiu: frumusețe, parfum, stare de spirit, este păcat să nu faci pasul de alege una dintre aceste flori pentru a da un plus de culoare căminului tău.

 

 

Distribuie aceasta postare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înapoi la Blog
Ai o intrebare?