Înapoi la Blog

Ce flori să dăruiești pentru a transmite corect ceea ce simți

Florile sunt parte din viața noastră, trăim înconjurați de ele, ne decorăm locuințele cu plante care mai de care mai vii, mai colorate și mai spectaculoase pentru a ne simți în fiecare zi înconjurați de viață și de adevărata frumusețe a naturii.
Mai mult decât atât, atunci când avem o ocazie specială preferăm să oferim un buchet de flori cât mai deosebit pentru a bucura persoana căreia i-l oferim. De aceea este foarte important ca alegerea florilor să fie una corectă, motiv pentru care trebuie să fim atenți care sunt culorile corecte, care bucură persoanele dragi în funcție de ocazie.

Așadar, iată care este opinia specialiștilor în legătură cu florile pe care trebuie să le oferim, dar și ce nuanță trebuie să aibă ele pentru a nu da greș, în funcție de circumstanța în care ne aflăm:

lalele albe

Dacă suntem invitați să cinăm fie împreună cu familia, fie cu persoane pe care încă nu le-am cunoscut suficient de bine atunci este indicat să oferim flori care să denote ideea de simplitate și automat, de rafinament. Astfel, ar trebui să evităm buchetele prea bogate, cu prea multe culori, ci mai de grabă să alegem un buchet de flori albe, mai exact de lalele albe sau trandafiri albi.

trandafiri roz
Atunci când mergem la o aniversare sau o petrecere mai restrânsă unde suntem înconjurați de cei dragi, este de preferat să alegem culoarea florilor astfel încât să oferim gazdelor un indiciu despre sentimentele pe care le avem față de acestea. Așadar, pentru a ne arăta afecțiunea și tandrețea putem opta pentru un buchet de trandafiri roz, pentru că aceste flori reprezintă prin excelență ideea de apropiere, iar rozul nu face decât să accentueze această nuanță.

Aveți prieteni care locuiesc departe și pe care îi vedeți foarte rar? Atunci, nu pierdeți ocazia ca la prima revedere să le oferiți un cadou care să îi facă să-ți amintească tot timpul de legătra voastră! Floarea de Nu-Mă-Uita este cadoul perfect, pentru că prin simbolistica ei nu îi vor face să uite prea ușor de la cine este primită și o vor păstra cu drag în casa lor.

camelii albe

Dacă vreți să îi spuneți unei colege, de exemplu, că o admirați și o considerați o prezență plăcută și delicată, atunci îi puteți oferi un buchet de camelii albe. Aceste flori vă vor ajuta să transmiteți discret un mesaj și veți fi mult mai admirat pentru un gest aparte.

trandafiri rosii

Însă, dacă vrem să ne arătăm sentimentele puternice de iubire pe care le nutrim, atunci cel mai puternic mesaj poate fi transmis, mai bine decât prin orice altceva, prin oferirea unui buchet de trandafiri roșii. Este bine-cunoscut că roșul reprezintă culoarea pasiunii, a sentimentelor profunde și stabile. Sigur nu veți da greș!

Iar dacă vă aflați în situația în care vreți să vă spuneți sentimentele de iubire pe care le trăiți, însă vreți să fie un indiciu subtil, atunci cel mai potrivit este să-i oferiți persoanei respective un buchet de violete. Aceste flori înseamnă “te iubesc în secret”, însă este necesar ca și cealaltă persoană să cunoască acest limbaj non-verbal pe care alegeți să îl folosiți.

narciseDeși galbenul simbolizează de cele mai multe ori ideea de gelozie, această culoare nu are o conotație negativă, ba chiar puteți alegi orice floare de această nuanță pentru a felicita pe cineva, indiferent care ar fi motivul. Puteți opta fie pentru lalele galbene, trandafiri, ori narcise, toate vor semnifica recunoștința pe care o purtați pentru o persoană care a trecut cu brio peste un eveniment important din viața ei sau urmează să i se întâmple ceva extraordinar.

Așadar, tu în care situație te găsești?

Distribuie aceasta postare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înapoi la Blog
Ai o intrebare?