Ce flori să dăruiești în noiembrie și decembrie

Buchet Gigant cu 35 Trandafiri Premium

Ce flori să dăruiești în noiembrie și decembrie

Florile sunt folosite cel mai des pe post de cadou, nu doar pentru că nu au cum să dea greși niciodată, ci și pentru că sunt frumoase, simple, naturale și se potrivesc cu finețea și gingășia femeilor. Acum, pentru că paleta florilor cuprinde o gamă foarte largă, ele sunt alese diferit pentru fiecare ocazie, în funcție de preferințele persoanei căreia i le oferim sau în concordanță cu anotimpul.

Dacă primăvara, vara și în prima parte a toamnei florile sunt ușor de ales, pentru că sunt sezoanele în care sunt înfloritoare, înmiresmate, colorate și au specificul lor, este mult mai greu ca în preajma iernii să alegem corect plantele pe care le oferim cadou. Este, de asemenea, greu să renunți la un astfel de dar, mai ales pentru că este dovevit daptul că florile au rolul de a crește încrederea în propria persoană și participă activ la menținerea stării de bine.

Luna noiembrie este prima în care frigul se manifestă mai intens, ceea ce ar însemna scăderea categoriilor de flori pe care le poți alege pentru a le dărui de ziua de naștere, de zilele onomastice sau din pură plăcere. Pentru că în această perioadă frunzele încă se desprind de pe ramurile copacilor și formează superbul covor multicolor, florile pe care le oferim persoanelor dragi trebuie să fie în concordanță cu colorile stinse și calde ale toamnei. Cele mai îndrăgite flori ale lunii noiembrie sunt trandafirii, daliile, crizantemele sau anemonele.

În ceea ce privește trandafirii, dacă dorim să construim decoruri pentru casele noastre, putem alege buchete din trandafiri uscați, care pot fi simboluri importante și prețioase, în cazul în care au fost dăruite de persoane importante pentru noi. De altfel, în momentul în care facem un cadou, putem opta pentru un dar personalizat, format din mai multe plante specifice toamnei, care să se plieze perfect cu personalitatea persoanei dragi pentru care facem un efort deosebit. Florile pot fi uscate sau proaspete, iar dăruite într-un coșuleț, ca servind astfel ca obiect decorativ, vor reprezenta un dar special, diferit de buchetul clasic.

Pentru luna decembrie, atunci când sărbătorile de iarnă sunt în toi alegerea florilor ar putea fi mai dificilă. Cu toate acestea, o singură floare este specifică anotimpului rece: Crăciunița. Ea are multe semnificații și, așezând-o pe masă, între mâncăruri alese și cele mai dragi persoane ale familiei, glastra crăciuniței este un centru al bunăstării, la fel ca și bradul de Crăciun.

Deși în zona noastră florile care înfloresc iarna sunt aproape inexistente, puteți găsi numeroase variante de plante exotice sau buchete asortate care să fie pe placul celor mai pretențioase gusturi.

De asemenea, având în vedere perioada încărcată de sărbători și zile de naștere, important este ca lângă flori să nu uitați un mic detaliu care poate face diferența între o persoana mai apropiată și o amiciție. Astfel, florile, ca simbol al frumuseții eterne, pot fi acompaniate de dulciuri, precum ciocolată, ori de o felicitare în care să fie amintite toate gândurile bune pentru sărbătorit.

Anotimpul rece este mai pretențios, darurile sunt la ordinea zilei, iar florile sunt destul de greu de ales. Cu toate acestea, lunile noiembrie și decembrie pun la încercare imaginația fiecăruia, astfel încât plantele să fie alese și asortate în așa fel încât să poată concura cu ușurință cu florile specifice anotimpurilor călduroase.

 

Distribuie aceasta postare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


a fost adăugat în coş.
Verifică
Open chat