Bucuria de a dărui flori

Bucuria de a dărui flori

Despre bucuria de a dărui flori se pot spune foarte multe lucruri. În general, oamenii sunt construiți să se simtă bine atunci când le oferă celorlalți ceva, iar senzația este amplificată atunci când dăruiesc ceva simbolic, deci cu o încărcătură mult mai puternică.

Florile vin cu o gamă extrem de largă de semnificații, care pot fi legate fie de tipul de floare, fie de culoare, ori de ocazia la care se dăruiesc. Astfel, în momentul în care alegi să faci cadou un buchet de flori, în mod real, dăruiești de fapt toate sentimentele care nu pot fi exprimate prin cuvinte.

Pe aceeași listă se regăsesc și aranjamentele florale, pe care fie le alegem pentru casa noastră, fie le dăruim cu o anumită ocazie. Confortul care e realizat de imaginea prosperă a florilor sau chiar de  mirosul proaspăt, în concordanță cu vremea sau cu anotimpul, este inimaginabil. Dacă oferim un astfel de cadou, persoana respectivă se va gândi la noi de fiecare dată când va avea nevoie de relaxare, după o zi grea.

Florile se oferă atunci când vrem să împărtășim sentimentele de afecțiune, de recunoștință sau iubire. Se oferă pentru a spune ceva din tot sufletul, iar parcursul lor simbolizează în tocmai condiția umană: pentru început ele sunt frumoase și colorate, apoi ușor-ușor se deteriorează și se ofilesc. Așadar, un buchet de flori oferit înseamnă o invitație la o viață petrecută împreună.

Cine oferă o glastră e și mai curajos. Dacă sunt îngrijite bine, florile vor avea un parcurs lung, deci poate fi echivalent cu o invitație la eternitate.

Ce înseamnă a dărui flori? Pe lângă a face oamenii fericiți, mai înseamnă și a face schimb de energie, a simți vibrațiile celui care ți-e drag, a simți o dată cu el. Florile sunt imagini ale sentimentelor pe care le exprimăm în cele mai deosebite momente din viața noastră.

Și dacă nu le dăruim și doar le alegem pentru casele noastră sau pentru grădină, tot vor avea un efect pozitiv. S-a demonstrat faptul că în Antichitate, atunci când nu exista obiceiul de a se dărui flori, oamenii totuși la plantau. Motivul era acela de a le da o stare de bine, de a le ridica buna dispoziție, doar cu ajutorul imaginii vizuale și a unui parfum natural, de o frumusețe mai puțin înțeleasă la acea vreme.

Așadar, dăruiește flori, fără rețineri și fără orgolii. De zile de naștere, la diferite ocazii sau poate într-o zi ca oricare alta. Dăruiește flori! Fii diferit, fii pozitiv, pasional și iubește viața. În flori se oglindește esența vieții frumoase.

Nu știi ce flori să dăruiești? Iată mai jos câteva recomandări

Distribuie aceasta postare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


a fost adăugat în coş.
Verifică
Open chat